Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam naprawdę duże i bardzo smaczne zapiekanki z bułki paryskiej, chrupiące, soczyste, delikatne i bardzo aromatyczne. Smacznego :-) Zapraszam na film :-) https://youtu.be/Walveop-_Sg
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 72
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 72
Składniki
Bułki należy przekroić wzdłuż i wydrążyć środek, połowę miąższu odstawiamy ponieważ przyda się później. Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki, paprykę, pomidora i por kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy, ser ścieramy na tarce na grubym oczku.
Następnie rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy pieczarki z czosnkiem i tymiankiem, podsmażamy chwilę, następnie wrzucamy mięso mielone i mieszamy od czasu do czasu aby grudki mięsa nie były za duże. Gdy mięso się zetnie dorzucamy resztę warzyw i połowę miąższu z bułki paryskiej, całość dokładnie mieszamy aby farsz się zagęścił. Następnie rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni góra dół. Bułki rozkładamy na kratce i nakładamy do środka farsz, posypujemy serem żółtym i wkładamy do piekarnika na kilka minut tak aby ser się zapiekł i bułki zarumieniły. Po wyjęciu zapiekanek z piekarnika, polewamy ketchupem i posypujemy natką pietruszki. Gotowe !!! Smacznego :-)