Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zaśnieżone rogaliki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj jajka, sól, mleko, masło, drożdże, cukier i rum. Zagnieć ciasto, przykryj ściereczką, odstaw na godzinę. Ciasto rozwałkuj, wycinaj z niego rogaliki, przykryj i odstaw.
Ciastka wrzucaj na rozgrzany olej, smaż na rumiano. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Wystudzone rogaliki natnij. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder. Nałóż ją do szprycy, wciśnij do środka rogalika. Posyp cukrem pudrem.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień