Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg wychodzi soczysty i rozpływa się w ustach. Polecam nawet tym, którzy, jak ja, za rybami nie przepadają.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1060
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1387
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12993
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1060
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1387
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12993
Składniki
Rybę umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem (na zewnątrz i w środku). Cytrynę przekroić na pół, z połówki cytryny wycisnąć sok i skropić nim rybę- odstawić na 15 minut.
Na patelni rozgrzać masło wymieszane z proporcjonalną ilością oliwy z oliwek.
Na tłuszczu ułożyć pstrąga i smażyć na małym ogniu aż środek ryby będzie już dobry (ok. 5-7min. z każdej strony).
Ułożyć rybę na półmisku, przybrać plasterkami cytryny. Podawać ze świeżym pieczywem czosnkowym.
SMACZNEGO!!!