Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowa i smaczna przekąska.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Składniki
Wykonanie: Szpinak rozmrozić i podsmażyć na oliwie razem z posiekaną cebulą i czosnkiem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto drożdżowe rozłożyć na stolnicy, wyłożyć przygotowany farsz szpinakowy, polać ketchupem lub sosem pomidorowym. Następnie pociąć na paski o szerokości 3 cm i zwinąć w świderki, ułożyć w sylikonowych babeczkach. Górę babeczek posypać startą mozzarellą, ozdobić połówkami pomidorków koktajlowych. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec do zrumienienia się ciasta. Babeczki możemy podawać na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO