Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Składniki
Sposób przygotowania Z pieczarek usuwamy ogonki i drobno kroimy. Kroimy cebulę w kostkę i smażymy na masełku z wcześniej pokrojonymi ogonkami pieczarek. Dodajemy mięso mielone , przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi . Na końcu dodajemy bułkę tartą. Kapelusze pieczarek gotujemy z kostką grzybową ok. 20 minut. Po wystudzeniu nakładamy zrobiony już farsz mięsny. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni. Przed końcem pieczenia dodajemy ser żółty i zapiekamy jeszcze kilka minut, do stopnienia się sera.