Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajne babeczki. Polecam wszystkim tym, którzy lubią pieczarki. Pieczarki oczywiście można zastąpić grzybami leśnymi:). Zrobiłam je na kolację wigilijną.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Cebule, pieczarki i grzyby posiekane w kostkę smażymy na rozgrzanym oleju z masłem. Następnie masę studzę i dodaje resztę składników: kaszę, jogurt, jajka , sól, pieprz i zioła do smaku.
Nagrzewam piekarnik do 180 C. Foremki smaruje masłem i bułka tartą i wypełniam ją masą.jeśli nie mam formy wkładam je do papilotek. Piekę babeczki 30 minut. Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia. Wyjmujemy z foremek i dekorujemy je żurawiną. ( można podać smażoną żurawinę)