Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 135
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 143
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22731
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 135
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 143
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22731
Składniki
W jednej misce połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia. Do drugiej miski wbić jajka i wymieszać z jogurtem naturalnym oraz oliwą z oliwek. Do miski z sypkimi składnikami wlać mokre, całość delikatnie wymieszać. Dodać pokrojoną szynkę i ser, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz ulubione przyprawy. Po wymieszaniu masa powinna być dość gęsta. Masę nakładać do 2/3 wysokości foremek. Babeczki piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Można podać z ulubionym sosem, ketchupem, nadają się jako dodatek do barszczu.