Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Składniki
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki. Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę. 2-3 łyżki masła rozgrzać na patelni, dodać mięso, podsmażyć kilka minut. Dodać cebulę, po chwili dołożyć mrożone warzywa i szpinak, smażyć 5-7minut pod przykryciem, po czym wymieszać. Całość smażyć, do momentu aż warzywa zmiękną. Śmietanę doprawić sola i pieprzem. Całość dodać do farszu. Dokładnie wymieszać i odstawić.
Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty (wraz z papierem) o boku około 8cm. Wyłożyć nimi formy do muffinek. Babeczki wypełnić farszem. Na środek każdej babeczki można dać odrobinę startego żółtego sera. Rogi kwadratów złożyć do środka. Babeczki piec 20-25minut w temperaturze 200st. na złoty kolor.
Polecam.