Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne babeczki, pięknie pachną i smakują wyśmienicie, a do tego proste w przygotowaniu. Smacznego.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 267
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1056
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1483
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 267
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1056
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1483
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Składniki
Obieramy cebulę, czosnek i cukinię ( można też zostawić ze skórką, ale wycinamy gniazda nasienne ). Na patelni podsmażamy na maśle zblendowaną cebulę z czosnkiem, solimy lekko. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka i mleko w temperaturze pokojowej, następnie zblendowaną cukinię i ser tarty. Mieszamy wszystkie składniki łyżką, dodając przestudzoną cebulę. Można dodać trochę pieprzu i soli. 3/4 przygotowanej masy wypełniamy foremki na muffinki. ja mam silikonową więc się nie przysadza, ale można lekko wysmarować oliwą. Serek topiony kroimy na 12 części i wkładamy do foremek, następnie pozostałą masą przykrywamy ser, wystarczy łyżka na każdy.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy babeczki ok 25-30 minut do zarumienienia. Po wyjęciu z piekarnika czekamy chwilę do lekkiego przestudzenia i delikatnie wyjmujemy babeczki na talerz.
Podajemy same lub z sosem np. grzybowym. Babeczki pięknie pachną, są delikatne i smakują wybornie. Smacznego.