Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na pyszną babkę ziemniaczaną z różnymi dodatkami lecz najważniejszy to ten ? czyli swojski smalec ze skwarkami, przepis już czeka na was na blogu na który serdecznie zapraszam
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie smalec swojski, cebulę oraz szynkę od szwagra podsmażyć do czasu zeszklenia się cebuli, ostudzić
Do startych ziemniaków dodać resztę składników czyli podsmażoną cebulę z szynką i smalcem, wbić jajka, wsypać sól, pieprz oraz bułkę tarta i wszystko wymieszać do połączenia się składników
Przygotowaną masę przełożyć do natłuszczonego olejem naczynia, wyrównać wierzch wstawić do zimnego piekarnika ustawiając go na 200 stopni i piec 1 godzinę plus czas na rozgrzanie