Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe fit batoniki owsiane z bakaliami
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski oraz dorzucamy pokrojone w kosteczkę daktyle I jajko. W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy miód i mleko. Dokładnie mieszamy i masę wlewamy do suchych składników do momentu aż zaczną się lekko kleić. Nie przesadzić z wlewaną masą aby nie była zbyt miękka bo wtedy batony będą się rozwalać. Tak uzyskaną papkę przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie uklepujemy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach 45 minut. Batony wyjmujemy i po ostygnięciu kroimy w prostokąty. Życzę smacznego !