Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te pyszne placuszki dostałam od znajomej u której te placuszki próbowałam. Bardzo mi smakowały więc postanowiłam je przygotować dla mojej rodzinki na popołudniową przekąskę , wyszły pyszne a rodzinka zadowolona.
patelnia, miska, łyżka drewniana, nóż,
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 137
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 87
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 137
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 87
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, jajka, curry oraz paprykę, mieszając dodawać wodę lub mleko tyle aby powstało ciasto gęściejsze jak naleśnikowe. Doprawić do smaku solą i szczyptą chili. Cebulę obrać, przekroić na połówki, każdą pokroić na pół plastry, a następnie dodać do ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcje ciasta i smażyć małe placki. Smażyć z każdej strony na rumiano. Placki podawać na ciepło lub na zimno. Rada; Można posypać startym serem i zapiec w piekarniku. Takie placuszki spokojnie można zabrać do pracy na pyszne śniadanie.
Smażenie placuszków.