Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknami piękna pogoda, więc nie chce się zbyt długo stać w kuchni, ale jednak coś trzeba zjeść, zwłaszcza jak są w domu dzieci. Dzisiaj mam ciekawą propozycję na wczesny podwieczorek. Zwłaszcza dla miłośników nieco słodszych przekąsek :) Zapraszam!
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 214
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 55
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 214
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 55
Składniki
W małym naczyniu rozrobić drożdże z cukrem i kilkoma łyżeczkami ciepłego mleko. Przykryć ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu na ok. 15 min. Jajka roztrzepać, następnie dodać ciepłe mleko, przesianą przez sitko mąkę, sól, olej rzepakowy i wyrośnięte drożdże, dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto przykryć ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. (ok. 30 min). Na rozgrzany olej wlać porcję ciasta (ok 2 łyżki) i smażyć z obydwóch stron. Dla dzieci z powodzeniem można smażyć na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu (tylko wtedy są bardziej suche).
Podawać z ulubionym dżemem, chociaż najlepiej smakują z cukrem.
Smacznego !
:)