Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy masz ochotę zrobić wrażenie na gościach, zaserwuj im roladki z omletów z nadzieniem szpinakowym. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1481
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1481
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na pianę. Dodaj żółtka, mąkę i przyprawy. Delikatnie wymieszaj.
Usmaż dwa lub 3 cienkie omlety (w zależności od tego, jaka jest średnica twojej patelni), smarując wcześniej patelnię niedużą ilością masła. Na drugiej łyżce masła podsmaż szpinak, dodaj do niego ser i też trochę przypraw. Na samym końcu dodaj śmietankę.
Posmaruj omlet masą i zawiń w rulon. Potem pokrój na małe roladki. Smacznego!