Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1009
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1140
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11656
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1009
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1140
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11656
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem rozmarynu, dobrze utłuc.Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
Bób ugotować w osolonej wodzie i obrac ze skórek.
Wszystkie składniki (z wyjątkiem oleju i bułki tartej) połączyć, wyrobić łapką na masę ( nie będzie jednolita przez bób). Z masy formować kotlety wielkości kotletów mielonych, panierowac je w bułce tartej i smażyć na złoto z obu stron.
Pysznie smakuje z zimnymi sosami np. dipem ogórkowym lub czosnkowym ,SMACZNEGO