Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączenie smaków.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9073
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 207
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9073
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 207
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Składniki
Bób ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę z czosnkiem, smażyć do zeszklenia. Następnie dodać wędzoną paprykę, sól, pieprz, płatki chili i rozmaryn, zalać winem i dusić na średnim ogniu do odparowania alkoholu.
Bób odcedzić, przełożyć na patelnię, gotować razem jeszcze kilka minut. Podawać na ciepło lub zimno.