Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na taki boczek zaczerpnęłam z kuchni polskiej,sprawdziłam jak smakuje ,a smakuje świetnie.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
zaprawa do boczku czosnek i cebulę posiekać drobno,dodać resztę przypraw,miód i olej,dokładnie wymieszać i natrzeć zaprawą boczek i odstawić najlepiej na noc do lodówki
schłodzony boczek włożyć do blaszki,podlać 3 łyżkami wody i wstawic do piekarnika nagrzanego do 140 stopni,w czasie pieczenia obrócić boczek i polać wytworzonym sosem,piec do miekkości
po upieczeniu wyjąć boczek z blaszki,wystudzić,zawinąć w folię aluminiową i dobrze schłodzić
boczek podawać pokrojony w cienkie plastry z pikantną sałatką,chrzanem lub marynatami