Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokusa dla małych i dużych dzieci, idealne bułeczki na drugie śniadanie.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 361
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 361
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Składniki
1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Smażę około 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Paprykę konserwową oraz szynkę kroję bardzo drobno, łączę z grzybami. Chwilkę smażę, studzę farsz. 3. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję do farszu.
4. Ciasto na pizzę kroję na małe kwadraty, na każdym kawałku ciasta układam po łyżce farszu.
5. Brzegi ciasta zawijam do góry, zlepiam tak żeby powstały mi kule i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Żółtko roztrzepuję i za pomocą pędzelka smaruje wierzch ciasta. 7. Piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C
8. Bułeczki gotowe, przed podaniem polewam ketchupem. 9. Smacznego.