Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj fajne , smakowite jedzonko tak zwana Bruschetta czyli przekąska -kanapka na kolację lub śniadanie , skropiona oliwą z czosnkiem , pomidorami oraz startym serem mozzarella. Polecam
nóż, deska, papier do pieczenia, tarka, garnek,
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1767
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 48
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1767
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 48
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Pieczywo pokroić na kromki, skropić oliwą czosnkiem. Pomidory sparzyć gorącą wodą , obrać ze skóry, odcisnąć nadmiar soku i pokroić w kostkę. Ułożyć na kromkach pieczywa posypać startą na tarce o dużych oczkach mozzarellą. Ułożyć na ruszcie piekarnika. Pod piekarnik podłożyć papier do pieczenia. Można bezpośrednio ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać aż grzanki się zrumienią i ser całkowicie się roztopi. Można posypać posiekaną cebulką zieloną. Smacznego
Przygotowanie pieczywa.
Oprószyć solą i pieprzem.