Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki ziemniaczane to szybka i smaczna przekąska, choć dosyć nietypowa. Zrobisz ją z gotowych arkuszy ciasta filo.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 182
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 182
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Poczekaj aż trochę przestygną, wtedy przekrój je na pół i rozgnieć tak jak na puree. Zetrzyj ser i dodaj do ziemniaków. Dopraw solą, pieprzem i natką pietruszki.
Rozłóż ciasta filo i każdy z płatów posmaruj z jednej strony oliwą. Następnie ułóż dwa stosy po 5 arkuszy ciasta filo. Nałóż farsz i zawijaj jak roladę. Podziel na kilkanaście kawałków. Jajko rozkłóć widelcem, a następnie posmaruj wierzch bułeczek.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 15-20 minut.