Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7948
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 175
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 392
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7948
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 175
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 392
Składniki
Buraki obrać, pokroić na ósemki
w misce wymieszać olej, ocet, oraz wszystkie przyprawy. Polać nim buraczki, wymieszać, przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku około 35 - 50 min. do czasu aż buraki będą miękkie, ale zwarte.
W misce mieszam przyprawy i dodatki w formie sosu, którym polewam gorące buraki, mieszam i zostawiam do wystudzenia.
Takie buraki można podawać w sałatkach, surówkach lub jako dodatek do obiadu. Można je przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku