Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na ser halloumi nie grillowanego, ale startego i usmażonego na wzór burgera wołowego.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5222
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 64
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5222
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 64
Składniki
Ser halloumi starłem na tarce o grubych oczkach. Do sera dodałem odsączone i drobno posiekane pomidory, dodałem roztrzepane jajka, doprawiłem czosnkiem i pieprzem. Na koniec dodałem bułkę tartą, wymieszałem, uformowałem burgery. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oleju. Smażyłem burgery na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony. Bułki przekroiłem, posmarowałem sosem, na to położyłem sałatę, burgera, plaster pomidora i ogórka, polałem sosem, kolejny liść sałaty, przykryłem drugą połówką bułki. A więc standardowo, jak każdego hamburgera robimy.