Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kotletem warzywnym równie dobrze smakują jak tradycyjne. Z podanych proporcji można otrzymać cztery burgery.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 164
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 261
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 164
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 261
Składniki
Batat i marchewkę obrać. Pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić. Warzywa zblendować na papkę. Doprawić solą i pieprzem. Wbić do nich jajko i dokładnie wymieszać. Blaszkę zaopatrzyć w papier do pieczenia. Ułożyć na nim metalowy ring. Nałożyć do niego masę warzywną. Ring zdjąć położyć obok na papierze i czynność powtórzyć. I tak robić, aż do wyczerpania masy. Burgery piec w nagrzanym piekarniku w 200 st. C jakieś 30-40 minut. Po upieczeniu wystudzić je. Następnie na przekrojonych bułkach układać sałatę. Oczywiście umytą. Potem burgery, plastry żółtego sera, plastry pomidora. Pomidor należy posypać lekko przyprawami. Ostatnia warstwa to krążki czerwonej cebuli. No i wierzch bułki.