Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
IDEALNE NA LEKKI OBIAD, KOLACJĘ LUB JAKO PYSZNA PRZYSTAWKA
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 731
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 731
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
W dużym rondlu zagotuj wodę, dodaj trochę soli. Włóż arkusze lasagne, każdy oddzielnie, uważając by się nie skleiły. Gotuj 6 minut, Następnie odcedź i układaj pojedynczo na ręczniku kuchennym.Szparagi umyj, osusz, odłam twarde końcówki. Chwytając palcami za końce łodyg, odłam ich najtwardszą część (same złamią się w odpowiednim miejscu). Włóż szparagi do osolonego wrzątku. Dodaj szczyptę cukru i gotuj około 6 minut. Wyciągnij, przelej lodowatą wodą, osącz, osusz. Na każdym płacie lasagne połóż plasterek szynki, na wierzchu połóż 4-5 szparagów i zawiń w roladkę. Gotowe roladki układaj do naczynia do zapiekania. Sos: W garnku na średnim ogniu roztop masko. Wymieszaj z mąkę i smaż cały czas mieszając (najlepiej trzepaczką) Nie dopuść żeby sos stał się brązowy. Stopniowo wlewaj do niego gorące mleko cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia i gotuj do chwili aż uzyska pożądaną gęstość. ( około 2 minut) Dodaj sok z cytryny. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.Piekarnik rozgrzej do 180 C. Roladki ze szparagami polej sosem. Makaron powinien być cały zakryty, Górę posyp startym parmezanem. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj około 20 minut - na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać jeszcze dodatkową porcją sera. Smacznego!