Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulka prażona na oleju rzepakowym to doskonały dodatek do zup. Doprawiona solą sprawdzi się również jako samodzielna przekąska. Przepis pochodzi z 478. odcinka programu "Ewa gotuje".
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 77
Polecam.
Odsłon: 113
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 77
Polecam.
Odsłon: 113
Składniki
Cebule obrać i pokroić w piórka. Posypać połową mąki i dokładnie w niej obtoczyć.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu często mieszając.
Gdy cebula zacznie się lekko rumienić posypać resztą mąki i smażyć dalej cały czas mieszając – tak długo, aż będzie mocno rumiana. Następnie wyłowić i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.