Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na ciepłą kolację w jesienne wieczory, jak i również na małe przyjęcie dla gości.
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 383
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 383
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Składniki
Pieczarki i cebulę obierz, pokrój, podsmaż na oleju. Dopraw solą, pieprzem oraz przyprawą do pizzy.
Masło rozpuść, wystudź. Do miski wsyp mąkę, dodaj suche drożdże, sól, cukier, łyżeczkę przyprawy do pizzy, wymieszaj. Dodaj roztopione masło oraz ciepłą wodę i mleko. Wymieszaj. Zagnieć ciasto, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na pół godziny.
Wyrośnięte ciasto podziel na 10 części, uformuj kulki i lekko rozwałkuj. Na wierzch ukłądaj po łyżce farszu z cebuli i pieczarek oraz mozarellę, ułóż na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 stopni około pół godziny.