Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne bułeczki można podawać na ciepło i na zimno.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2125
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2125
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Cebule umyć, obrać i dokładnie posiekać razem z pokrojonymi bardzo drobno pieczarkami. Przesmażyć na gorącym oleju razem z mięsem. Mieszać, żeby mięso się nie przypaliło
Dosypać przyprawy, połączyć z jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Odstawić
Mąkę przesiać, następnie wysypać na stolnicę. Dodać margarynę, jajka, proszek do pieczenia i sól.
Wyrobić ciasto. Ukształtować je w formę wałka o grubości około 3 cm. Pokroić na dwu centymetrowe kawałki, a potem rozwałkować na placuszki. Na każdy placek nałożyć łyżkę farszu. Zlepić ich brzegi, po czym utoczyć w kulki. Przełożyć na blachę
Piec około 25 minut na rumiano w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 st C
Cebularzyki podawać z zieloną sałatą, pomidorami lub ogórkami.