Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i wiosenna przekąska, która wcale nie parzy! ;) Każdy z nas wie, że pokrzywa ( i nie byle jaki chwast) ma właściwości lecznicze i prozdrowotne. Królowa wiosennej kuchni - warto spróbować w takiej wersji. :)
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 165
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 363
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1114
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 165
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 363
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1114
Składniki
Pokrzywę dokładnie parzymy w gorącej wodzie. Po tym płuczemy listki w zimnej wodzie razem z łodygą. Osuszamy ręczniczkiem papierowym.
Wbijamy jajko do miseczki, dodajemy mąke. Doprawiamy wybranymi przez siebie ulubionymi przyprawami. Dolewamy stopniowo zimnej wody, tak, aby powstało nam ciasto konsystencji śmietany.
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy listek pokrzywy zanurzamy w cieście i układamy na patelni, smażąc z obu stron, tak, aby uzyskać rumiany kolor. Smacznego!