Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez gotowania. Sprawdza się i jako zupa i jako warzywny koktajl
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 17
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 17
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Paprykę upiec w piekarniku do momentu, aż skórka zacznie się przypalać, marszczyć i odzielać od miąższu. Wsadzić ją na chwilę do woreczka foliowego, żeby się zaparzyła a nastęonie obrać. Pomidory sparzyć i również obrać ze skórki. Warzywa pokroić w małą kostkę (cebulkę bez szczypiorku - no chyba, że się lubi baardzo cebulowo). Wszystkie składniki (poza jogurtem) rozmiksować, dodać jogurt, powtórnie zmiksować, doprawić. Podawać posypaną świeżymi ziołami wedle upodobań (szczypiorek, pietruszka koperek,...)