Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogie, smaczne danie. Na pewno posmakuje dzieciom i dorosłym. Parówki zawinięte w ciasto naleśnikowe z posypką z chipsów :)
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 182
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4393
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 182
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4393
Składniki
Bierzemy wodę, mleko, mąkę, sól, bazylie, 2 jajka, 4 łyżki oleju i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy naleśniki z ciasta. Następnie rozdrabniamy chipsy na podobieństwo bułki tartej. Paprykę kroimy w paski. Rozbijamy 2 jajka, dodajemy szczyptę soli i roztrzepujemy. Parówkę kładziemy na naleśnik, wzdłuż parówki układamy paprykę i zwijamy w rulon. Teraz obtaczamy w jajku i chipsach. Kładziemy na patelnię i smażymy około 1 minuty z każdej strony.