Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, pyszne i chrupiące ciastka z ciasta francuskiego z marmoladą jabłkową w smaku przypominające szarlotkę. To moja dzisiejsza propozycja na pyszny deser np. do kawy czy kakao. Idealne na każda okazję.
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 88
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16716
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 355
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 126
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 88
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16716
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 355
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 126
Składniki
Ciasto dzielimy na 2 części, jedna większą (ok. 2/3) na spód i mniejszą (ok 1/2) na wierzch. Większą część ciasta razem z papierem do pieczenia układamy na kratce od piekarnika tworząc rowki, które napełniamy marmoladą. Marmoladę możemy posypywać cynamonem. Następnie przykrywamy resztą ciasta i delikatnie ugniatamy. Na ciasto kładziemy blaszkę, aby w czasie pieczenia nie wyrosło do góry. Kratkę również kładziemy na blaszce, aby ciasto nam nie spadło. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 min, następnie ściągamy blaszkę i pieczemy jeszcze około 20 min, aż ciasto będzie upiecze. Czas pieczenie musimy dostosować do swojego piekarnika. Ciasto dzielimy na 4-6 ciastek, posypujemy cynamonem. Możemy podać z lodami. Smacznego! Rada: Po ściągnięciu z kratki ciasto jeśli jest mało zarumienione możemy jeszcze włożyć do piekarnika, aby się zarumieniło.