Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 95
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1792
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 708
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 95
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1792
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 708
Składniki
Masło miksujemy z cukrem na puszysta masę Dodajemy żółtka i dalej miksujemy Przecedzamy mąkę przez sito i wsypujemy do masy,lekko solimy sola i dolewamy około 3 łyżeczek mleka. Całość odstawiamy do lodówki na godzinkę Wyjmujemy po upływie czasu i rozwałkowujemy lekko obsypując mąką ale nie za dużo...ciasto jest dość klejące ale wykrajamy ciasteczka,u mnie foremki w kształcie misia ale można użyć innych:)Ciastka są bardzo kruche wiec trzeba je bardzo delikatnie zdejmować z papieru Pieczemy od 8 do 12 minut ja piekłam w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 9 minut,w zależności od grubości ciasteczek Można przechowywać dość długo w szczelnie zamkniętym pudełku