Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Przygotować ciasto naleśnikowe: przesianą mąkę wsypać do garnka, w mące zrobić wgłębienie, wbić jaja, dodać sól, wlać mleko i rozrobić ciasto trzepaczką na gładką masę. Do ciasta wlać wodę, dokładnie rozmieszać.
Usmażyć naleśniki: rozgrzać patelnie, powierzchnię patelni dokładnie posmarować masłem lub olejem. Na rozgrzaną patelnie wlewać ciasto, rozprowadzić je równomiernie poruszając patelnią. Naleśniki szybko smażyć z obydwu stron, lekko je rumieniąc. Usmażone naleśniki składać jedne na drugich, aby nie obsychały.