Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Rabarbar myjemy, obcinanamy końce i kroimy na nie wielką kostkę. Wkładamy do salaterki zasypujemy cukrem(ok.115g) i możemy iść sobie spokojnie na kawę czekając aż rabarbar puści sok.
Po ok. 1h odsączamy sok z rabarbaru. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni oraz szykujemy formę do pieczenia którą smarujemy odrobiną masła i wysypujemy bułką tartą. Inna szkoła jazdy mówi żeby wyłożyć formę papierem do pieczenia tak aby zostawić dwa wystające paski.
Mikserem bądź ręcznie ucieramy cukier z masłem. Następnie dodajemy po jednym jajku a na sam koniec wsypujemy po łyżce mąki i mieszamy. Całą masę wylewamy do foremki i układamy na wierzchu równomiernie owoce, a górę posypujemy jeszcze brązowym cukrem.
Wsadzamy do piekarnika na 25-30minut aż ciasto się zezłoci. Ja osobicie oprócz rabarbaru dodaję również truskawki, które również wcześniej zasypuje cukrem i oddsączam.