Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodko-kwaśny smak :))) "niebo w ...."
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 112
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14427
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 45
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 59
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 212
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 112
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14427
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 45
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 59
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 212
Składniki
Białka ubić, stopniowo dodawać cukier i żółtka. Na końcu dodać wymieszane obie maki i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Piec 30 min w 180 stopniach. Wystudzić i przekroić na 2 części.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Wystudzić i wstawić na trochę do lodówki, żeby lekko stężała (trzeba pilnować, żeby całkiem nie stężała). Śmietanę ubić, dodać cukier puder i galaretkę.
Dno biszkoptu posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Z bitej śmietany odłożyć 4-5 łyżek i do tej odłożonej śmietany dodać dżem z czarnej porzeczki i delikatnie wymieszać, położyć na biszkopt posmarowany dżemem, a na to białą bitą śmietanę i przykryć pozostałym biszkoptem. Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego