Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super alternatywa dla pozostałego z obiadu rosołu i mięsa z rosołu
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 158
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 158
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
mięso z rosołu drobniutko pokroić dodać szczypiorek i wymieszać.Rosół zagotować wsypać mąkę i energicznie wymieszać,gotujemy ok 1min.Ciasto ostudzić ,wyłożyć na stolnicę dodac żółtka i zagnaiatać aż powstanie gładkie ciasto(BEZ GRUDEK).Wałkujemy ciasto do grubości ok.0,5 cm,wycinamy szklanką krążki.Na każdy krążek układamy troszkę farszu z kurczaka ,ok pół łyżeczki serka lub troszke mniej,posypujemy szczypiorkiem ,i doprawiamy solą i pieprzem.Mocno sklejamy jak pierogi (typowe coxinha mają kształt nóżek)panierujemy w białku i tartej bułce.smażymyok.8 min w głębokim tłuszczu co jakiś czas obracając