Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę niewykorzystanej panierki sezamowej oraz świeża cukinia, do tego mało wolnego czasu na przygotowanie konkretnego obiadu. Delikatna, lekka potrawa, typowo letnia i do przygotowania w 15 minut.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22692
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22692
Składniki
Cukinię obrać, pokroić w plastry o szerokości 2 cm. Jajko wbić na głęboki talerz, dodać sól, pieprz, roztrzepać przy pomocy widelca. W drugim głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą i ziarna sezamu. Plastry cukinii panierować w jajku, następnie w bułce tartej z sezamem. Smażyć na rumiano, na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem jogurtowym lub ketchupem. Smacznego.