Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przekąska niewątpliwie sprawdzi się na imprezie. Będzie tez znakomita jako zamiennik czipsów. Cukinia dzięki serowej panierce jest miękka w środku, a na zewnątrz chrupiąca.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 369
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 80
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 369
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 80
Składniki
Cukinię dokładnie umyj i osusz. Pokrój w słupki o długości mniej więcej 6 cm. Następnie ułóż je na talerzu i posól. Gdy cukinia puści wodę, przełóż ją do miski i wsyp mąkę. Postaraj się, aby każdy z kawałków był w niej obtoczony.
Jajka roztrzep, dodaj do nich starty ser, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Kawałki cukinii maczaj w masie jajeczno-serowej, następnie obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju do złotego koloru.