Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna cykoria idealnie komponuje się z intensywną w smaku sardelą doprawioną sosem kebab gyros
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 119
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 119
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
cykorię podgotować we wrzątku około 8 minut. Wyjąć, osuszyć i przekroić na pół. Czosnek drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Filety z sardeli odsączyć, drobno posiekać. Czosnek, pokrojone filety oraz koperek wymieszać z sosem kebab gyros i doprawić pieprzem. Na każdą połówkę cykorii nałożyć masę i posypać koperkiem. Dla miłośników ostrych smaków proponujemy sos kebab gyros ostry