Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekąska, czy nawet śniadanie dla tych co lubią je zjeść na słodko. Ja uwielbiam te roladki!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2426
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2426
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Cukier z cynamonem wymieszałam. Jajka rozkłóciłam widelcem.
Chleb tostowy okroiłam ze skórek i na desce do krojenia rozwałkowałam kromki na cienkie plastry.
Na każdą rozwałkowaną kromkę wykładałam po 1 łyżeczce nutelli i zwijałam ścisło w roladkę.
Każdą roladkę obtaczałam w cukrze i cynamonie a następnie w rozkłóconym jajku. Smażyłam na złoto - brązowy kolor.
Notatki: * roladki szybko się rumienią i trzeba pilnować by przekręcić na drugą stronę i zdjąć zanim się przypalą * odsączyłam z nadmiaru jajka