Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czipsy z jarmużu czyli bardzo szybka, prosta i zdrowa przekąska, która zaskoczy Waszych bliskich lub znajomych. Możecie przygotować je na domową imprezę w formię przekąski lub jako zamiennik tradycyjnych czipsów bądź popcornu przy oglądaniu filmu/serialu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Tak jak wspomniałem na wstępie jest to szybka w przygotowaniu przekąska, nie zajmie Nam to więcej niż 15-20 minut. Zaczynamy: Myjemy liście jarmużu i osuszamy. Następnie usuwamy grube włókna, które znajdują się na środku każdego liścia. Rwiemy liście na mniejsze kawałki, przekładamy do miski. W małej miseczce łączymy ze sobą: olej, sól i paprykę.
Do miski z jarmużem dodajmy przygotowaną marynatę i dokładnie mieszamy. Jarmuż układamy na blaszce, która wyłożona jest papierem do pieczenia ( pilnujcie tego aby kawałki jarmużu nie leżały na sobie ). Tak przygotowany jarmuż pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez około 5-7 minut ( lub do momentu gdy będą chrupkie ). I oto nasze czipsy z jarmużu są gotowe. Mówiłem, że szybka robota. Smacznego!!