Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny ryz o zdecydowanym smaku
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
olej wlac do garnka i wrzucic na niego obrany i rozkrojony na pol czosnek podpiekac az czosnek zbrazowieje
nastepnie wsypujemy ryz i podpiekamy go az uzyska bialo perlowy kolor
kiedy ryz bedzie juz w wiekszosci bailo perlowy zalewamy go 2 szkalnkami wody i przyprawiamy sola zmniejszamy ogien i przykrywamy
nie mieszamy juz potrawy sprawdzajac co jakis czas czy ryz nie przypala sie od spodu