Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo smaczne i delikatne paluchy pszenne. Gotowe bułeczki cudownie pachną, mają chrupiącą skórkę i puszyste wnętrze. Smacznego!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 455
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 455
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
Mieszamy razem wszystkie składniki, wyrabiamy mikserem 10 minut lub ręcznie Ciasto zostawiamy do wyrośnięciu na 1 godzinę Po wyrośnięciu ciasto składamy na długi walec i dzielimy na porcje (6 porcji to duże paluchy) Pocięte porcje ponownie formujemy w paluch Gotowe porcje odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia Pieczemy w 180 stopni 20 minut (bez termoobiegu)