Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki rybne to nasza pyszna tradycja Świąt Bożego Narodzenia . Są idealną przekąska na jeden kęs . Zrobi je każdy .
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 77
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 77
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Bułkę czerstwą moczymy w mleku i pozostawiamy do całkowitego rozmoczenia . Rybę ( jeśli mamy zamrożoną to odmrażamy i osuszamy ) mielimy na maszynce do mięsa mielonego na sam koniec mielimy bułkę . Dodajemy do naszej ryby jajko i przyprawy i bułkę tartą . Pozostawiamy około 30 minut do przegryzienia Po upływie tego czasu formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego ( takie na jeden kęs ) Każdą kulkę panierujemy w bułce tartej .
Kulki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor .
Po usmażeniu rozkładamy i studzimy , zimne zalewamy zalewą . Kulki są gotowe do spożycia po 3 dnia ale najlepsze po 5 gdy się przegryzą .