Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę PYSZNE, PROSTE i SZYBKIE w wykonaniu, TANIE domowe zapiekanki. Wiesz co jesz!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 73
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 73
Składniki
Pieczarki myjemy, trzemy je na grubej tarce; dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę i smażymy na oliwie z oliwek. ( ok. 7 min.)
Przekrawamy bułki wzdłuż na pół, smarujemy je małą ilością ketchupu. Kroimy pomidory, szczypiorek, szynkę na małe kawałeczki. Następnie trzemy ser na grubej tarce.
Nakładamy na rozcięte pieczywo kolejno: 1) odrobinkę żółtego sera, 2) pieczarki, 3), szynka 4) pomidor, 5) kukurydza,.6) ser.
pieczemy w piekarniku przez ok.10 - 12 min. w temperaturze 200*C.
SOS CZOSNKOWY: mieszamy majonez z 1 łyżką ketchupu i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy do połączenia składników.
Wyciągamy z piekarnika zapiekanki, polewamy je sosem czosnkowym i ketchupem i posypujemy szczypiorkiem.
(zamiast szynki można dodać pierś kurczaka pokrojoną w kostkę i usmażoną w przyprawie KEBAB - GYROS )
SMACZNEGO!