Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorayaki to japońskie naleśniki są bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 65
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1221
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 65
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1221
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Składniki
jajka rozbijamy dodajemy cukier miód, ekstrakt z wanilii mieszamy trzepaczką aż cukier się rozpuści. Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia dobrze mieszamy. Wlewamy wodę i mieszamy. Przykrywamy na 10 minut. Wlewamy chochlą na patelnie i robimy na małym ogniu gdy zaczną pojawiać się dziurki obracamy na drugą stronę czekamy minutę i zdejmujemy z patelni. tak samo robimy kilka razy. Smarujemy jedną część i łączymy z drugą przyciskając do siebie brzegi.