Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna pasta rybna, popularne świąteczne danie w całej Chorwacji.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 367
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 121
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 110
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 653
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 367
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 121
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 110
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 653
Składniki
Jeśli używamy suszonego dorsza, należy go namoczyć co najmniej jeden dzień wcześniej (często zmieniając wodę). Świeżego dorsza gotujemy do miękkości aby łatwo oddzielić ości i ogon. Wodę z gotowania dorsza zachowujemy. Oczyszczone mięso ryby umieszczamy w głębokiej misie i zaczynamy rozdrabnianie, najlepiej staroświeckim drewnianym wałkiem lub tłuczkiem do ziemniaków. Na początku „na sucho”, później stopniowo dolewamy oliwę. I tłuczemy