Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby są bardzo smaczne i zdrowe. Przygotowałam filet z dorsza w smacznym sosie marchewkowo - pomidorowym.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 431
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 431
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Składniki
Opłukane i ocieknięte kawałki ryby przyprawiamy pieprzem i solą, obtaczamy w mące.
Smażymy na patelni w gorącym oleju.
Cebulę kroimy w piórka, marchew trzemy na wiórki.
Usmażone ryby wykładamy na talerz.
Na patelnię wkładamy osoloną cebulę i smażymy do zeszklenia. Gdy cebula jest zeszklona dodajemy marchew i dusimy do miękkości marchwi, dodajemy pomidory krojone z puszki i doprawiamy przyprawami do smaku.
Przekładamy wszystko do garnczka ze szklanką wody, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, domową kostką rosołową, suszoną włoszczyzną.
Dusimy około 30 minut, dodajemy 200 ml koncentratu pomidorowego, mieszamy wszystko i dusimy tyle czasu aby nasz sos zrobił się gęściejszy, doprawiamy do smaku i kończymy duszenie.
Przygotowujemy miseczkę do której ułożymy rybę i zalejemy sosem. Na dno półmiska układamy warstwę sosu, na warstwę sosu układamy kawałki usmażonej ryby, na ułożone kawałki ryby kładziemy ponownie warstwę sosu i na sos rybę. Całość przykrywamy pozostałym sosem i po wierzchu posypujemy drobno pokrojonym czosnkowym szczypiorem, lub inną zieleniną. Odstawiamy do ostudzenia i konsumujemy dopiero po kilkugodzinnym odstawieniu w chłodne miejsce (lodówka lub spiżarnia).
Smacznego :)