Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój kiełbaskowy debiut,nawet się udały.Smakowo również,podpatrzyłam Mariolę ,nie dorównam Jej nigdy w masarskich wyrobach,ale cieszy mnie ,że dałam radę.Serdecznie Wam polecam:)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Kurczaka i nogi obrać ze skóry .Skórę wyrzuciłam.Jeśli ona Wam nie przeszkadza możecie zmielić razem z mięsem. Mięso oddzielić od kości,pokroić i zmielić wraz z czosnkiem. Mięsa obranego było 2kg Mięso doprawić majerankiem,pieprzem i solą do smaku.Ja lubię dobrze doprawione mięso więc nie żałowałam pieprzu:) Jelita wcześniej namoczyć w zimnej wodzie,zmienić ją kilka razy,a na końcu przepłukać środek jelit pod bieżącą wodą. Założyć na maszynkę do mielenia końcówkę do wyrobu wędlin,nałożyć na nią jelito,tak by było go nałożonego więcej. Mięso wkładać w otwór maszynki ,popychać do środka i i kiedy już wychodzi do jelita powoli sciągać jelito wraz z napełnionymi kiełbaskami. Gotowe kiełbaski zawijać co kilkanaście cm,by były krótsze.
Nie parzyłam ich tylko kilka upiekłam w piekarniku,resztę zamroziłam,a kilka udusiłam z cebulką. Wyszły bardzo smaczne,jednak co własny wyrób,to własny.Wiemy co jemy. Z tej ilości wyszło mi 17 kiełbasek.
Smacznego życzę!