Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na padający deszcz i nudę znalazłam sposób. Upiekłam drożdżowe bułeczki . Jest to szybki sposób na pyszne, lekkie i puszyste bułeczki z różnym nadzieniem. Dzisiaj nadzieniem był serek do smarowania, szczypior, czosnek i przyprawy.
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Składniki
mąkę przesiać na stolnicę dodać drożdże dodać sól dodać cukier wymieszać suche składniki dodać mleko i jajka zagnieść ciasto 9 jeśli trzeba podsypując lekko mąką przykryć ściereczką odstawić na 1/2 godziny
Pokroić szczypior do miski wyłożyć serek dodać miękkie masło przecisnąć przez praskę czosnek dodać suszony czosnek i suszone pomidory
wymieszać dokładnie dodać szczypiorek
ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować każdą część na cienki placek na połowie placka wyłożyć farsz, przykryć druga połową . a następnie w poprzek zwinąć w rulon
Rulon podzielić na 8 części
na stojąco wyłożyć w wysmarowane olejem formy na muffinki
albo na wyłożoną papierem blaszkę posmarować roztrzepanym jajkiem
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut
albo takie Smacznego!!!